Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Європейського фонду за демократію розпочинає проєкт «Допомога у встановленні справедливості та прозорості»

«Допомога у встановленні справедливості та прозорості» — новий проєкт Лабораторії законодавчих ініціатив, який буде реалізуватися за підтримки Європейського фонду за демократію (ЄФД).

У рамках проєкту Watchers.Mediа, медійний підрозділ Лабораторії, працюватиме над забезпеченням прозорості та підзвітності в правовій системі, а також над просуванням соціальної справедливості та рівності.

Нагадаємо, Лабораторія запустила Watchers.Media у 2020 році. Це – спеціалізоване видання, яке публікує матеріали на значимі теми і проблематику, які пов’язані з військовою агресією, правоохоронними органами та розслідуваннями резонансних подій і злочинів. Видання реагує на актуальні теми, але тримає в полі зору й ті, які втратили резонанс, змушуючи їх повертатися в інформаційній простір, коли у цьому є суспільний інтерес.

Подібні проєкти особливо важливі зараз, адже розслідування злочинів проти людяності та пошук правди у суспільно значущих справах є одночасно ключовими передумовами демократичного розвитку та повоєнного відновлення України.

«Майбутнє України залежить від багатьох факторів. Але найважливіший з них – це суспільство. Я сподіваюсь, що війна, попередні перетворення і післявоєнне відновлення сприятимуть підвищенню рівня громадянської освіти і розумінню демократії, що стане запобіжником від згортання демократичного процесу у майбутньому. Демократію не можна сприймати як належне. Ніхто не знає, що принесе нам майбутнє. Може виникнути багато небезпек для демократії – не лише зовнішніх, а й внутрішніх. Ми сподіваємося у майбутньому підтримувати ті проєкти, які допоможуть українському суспільству не зійти з обраного демократичного шляху», – зауважує про діяльність Європейського фонду за демократію (ЄФД) виконавчий директор Єжи Помяновський.

Європейський фонд за демократію (ЄФД) є відданим партнером українського громадянського суспільства, який підтримує ініціативи, спрямовані на посилення демократичних процесів. Ми вдячні за можливість разом реалізовувати ініціативи, які допомагатимуть Україні на демократичному шляху! 


Довідка:

Європейський фонд за демократію – це незалежна грантодавча організація, яка була заснована у 2013 році Європейським Союзом (ЄС) і країнами-членами ЄС в якості автономного міжнародного цільового фонду для сприяння розвитку демократії в країнах Європейської політики сусідства (країни Східного партнерства, Близького Сходу та Північної Африки), Західних Балкан, в Туреччині, а також поза їхніми межами. ЄФД підтримує організації громадянського суспільства, продемократичні рухи, громадських і політичних активістів, а також незалежні медіа-платформи та журналістів, які сприяють встановленню плюралістичних демократичних політичних систем.

Лабораторія законодавчих ініціатив – провідний український аналітичний центр, у фокусі роботи якого дослідження українського парламентаризму, підтримка євроінтеграційного шляху України, робота з реформою децентралізації та політична освіта.