Результати першого місяця роботи коаліції для відновлення і модернізації України після війни (RISE Ukraine)

За перший місяць роботи коаліція RISE Ukraine набрала чітких обрисів. Ми визначили спільні завдання та напрямки діяльності, зробили перші кроки та сформували чіткий план робіт.

Ці напрацювання були презентовані на офлайн-зустрічі організацій, що увійшли до складу Коаліції. Круто, що сьогодні їх вже майже 40.

Лабораторія законодавчих ініціатив доєдналася до активної роботи Коаліції з перших днів її створення. Виконавча директорка ЛЗІ Світлана Матвієнко стала співзасновницею та членкинею правління коаліції RISE Ukraine.

Ми вважаємо, що налагодження співпраці з державними органами є суперважливим завданням, адже реалізувати таку амбітну програму відновлення можна лише спільними зусиллями держави і громадськості.Перший і фундаментальний напрямок роботи коаліції RISE Ukraine – формування інституційної архітектури відбудови. Ми в Лабораторії вже понад 20 років працюємо над тим, аби державні інституції в Україні були сталими та ефективними одиницями, здатними рухати державний механізм до потрібних перетворень.

У процесі післявоєнної відбудови спроможність інституцій буде одним з ключових елементів, який зменшить корупційні ризики та зможе забезпечити ефективне використання виділених ресурсів на розвиток України. Саме у цьому напрямку Лабораторія підсилює своєю експертизою коаліцію RISE Ukraine. Працюємо разом далі!

Більше про роботу коаліції тут на сайті коаліції.


Цей матеріал підготовано за фінансової підтримки Швеції.