Лабораторія увійшла до Коаліції RISE Ukraine для відбудови України

Лабораторія законодавчих ініціатив та Українська школа політичних студій увійшли до складу коаліції для відновлення та модернізації України після війни RISE Ukraine.

На сьогодні RISE Ukraine об’єднує понад 20 українських та міжнародних організацій, які працюють, серед іншого, над розвитком відкритого урядування та реалізацією антикорупційної реформи.

Мета коаліції — просування принципів доброчесності, сталості та ефективності у відновленні України.

Зокрема, у принципах відбудови та модернізації RISE Ukraine задекларовано, що реформи мають продовжуватися. Кінцевою метою післявоєнного розвитку має бути не лише технологічне та економічне відновлення, а також створення ефективних державних інститутів та оновленої, потужної, розвиненої, незалежної демократичної європейської держави, члена Європейського Союзу. Україні необхідно досягти прогресу в імплементації реформ, включно зі впровадженням найкращих практик урядування, охорони здоров’я та освіти, усталенням верховенства права через впровадження ефективної антикорупційної та судової реформ.

Ми в Лабораторії законодавчих ініціатив переконані, що запорукою успішної реалізації реформ є сталі і сильні державні інституції.

«Якими б професійними і розумними не були люди, які часом потрапляють до влади і просувають необхідні реформи, — рано чи пізно вони йдуть. Інституції ж залишаються. І тільки забезпечивши системність і наступність у функціонуванні цих інституцій ми зможемо сподіватися на те, що реформи будуть втілені, а держава Україна – розвиватиметься у правильному напрямку», — зауважує Світлана Матвієнко, виконавча директорка Лабораторії законодавчих ініціатив.

10 принципів відбудови та модернізації вже підтримали Міністерство інфраструктури України, Міністерство економіки України, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), Рахункова палата України та інші провідні державні установи.

Серед завдань Коаліції також — закласти основу для використання цифрових рішень під час розбудови; побудувати підзвітні, прозорі та інклюзивні процеси, залучивши до них всіх учасників відбудови. А також створити справедливі й рівні умови для бізнесу та забезпечити підзвітність і швидкість ухвалення рішень.

Дізнатися більше про RISE Ukraine та долучитися до коаліції можна тут: https://www.rise.org.ua.


Цю публікацію підготовано за фінансової підтримки Швеції.