Перша леді Литви та Лабораторія законодавчих ініціатив на заході з нагоди 15-річчя галереї ЦЕХ

Перша леді Литви Діана Науседенє та Міністр культури Литви Сімонас Кайріс завітали до арт-галереї ЦЕХ, засновником та директором якої є випускник Української школи політичних студій Олександр Щелущенко (випуск 2010 року).

Перша леді Литви Діана Науседенє (ліворуч) та директор галереї ЦЕХ Олександр Щелущенко (праворуч)
Фото: Андрій Самарець

Українській галереї ЦЕХ виповнилося вже 15 років. Це – одна з найуспішніших недержавних культурних інституцій сучасного мистецтва в Україні. Тим часом у Вільнюсі, столиці Литви, цього року святкує 5-річчя друга галерея Tsekh Gallery Vilnius, яка є наразі однією із найбільших приватних галерей країни. 

Перша леді Литви та Міністр культури відвідали виставку, присвячену 15-річчю галереї ЦЕХ, на якій представлені важливі роботи 11 митців з України, Литви та США.

Директор галереї ЦЕХ Олександр Щелущенко (ліворуч) та міністр культури Литви Сімонас Кайріс (праворуч)
Фото: Андрій Самарець

«Любі мої, я – щаслива, перебуваючи тут та відчуваючи пульс України. Це – край, з яким Литву поєднують щільні історичні та культурні зв’язки. Я щиро рада ознайомитися з роботами українських митців. Нехай ваша творчість злітає на крилах свободи та шириться у найдивовижніших формах», – привітала галерею Діана Науседенє українською мовою. 

Для Української школи політичних студій культура є фундаментом державної політики. УШПС та Лабораторія законодавчих ініціатив раді мати можливість підтримувати випускників на їхньому Шляху та допомагати просувати українське мистецтво у світі. Бажаємо галереї ЦЕХ нових перемог!

Фото: Андрій Самарець

Окрема подяка Посольству Литви в Українi за те, що ця зустріч відбулася!

Після карантину галерея ЦЕХ запрошує усіх охочих відвідати виставку проекту «Spirits: 15 років витримки». Мистецтво захоплює! 

Побачити роботи, представлені на виставці, можна тут