Робоча зустріч з обговорення дизайну дослідження «Громадська оцінка реформи державного управління в Україні»

12 квітня у приміщенні проекту «Громадська синергія» відбулася робоча зустріч з обговорення дизайну дослідження «Громадська оцінка реформи державного управління в Україні», яке здійснює Лабораторія законодавчих ініціатив за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія» під егідою Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Метою проекту є посилення сталості реформи державного управління як одного з пріоритетів ініціативи Східного Партнерства в рамках реалізації євроінтеграційних реформ через громадську оцінку реалізації РДУ.

Робоча зустріч фіналізувала початковий етап проекту, який передбачав розробку дизайну громадської оцінки. До участі у обговорені були запрошені профільні організації-представниці Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Під час зустрічі були обговорені питання актуальності громадської оцінки у запропонованому форматі, а також дослідницькі акценти, які могли змінитися у зв’язку з затвердженням Урядом нової редакції Стратегії реформи державного управління.

Серед іншого, громадські експерти запропонували вийти за рамки встановлених Стратегією РДУ показників ефективності, і спробувати запропонувати більш якісні критерії оцінки реального впливу реформи на кінцевих споживачів – громадян.

Наступним кроком у реалізації проекту стане ряд консультацій із ключовими стейкхолдерами, працівниками держструктур, які перебувають в процесі реформування, фаховими громадськими організаціями тощо.

Попередні результати Громадської оцінки реформи державного управління також будуть представлені та обговорені в рамках експертної платформи Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ

Громадська оцінка реформи державного управління стане третім аналітичним звітом Лабораторії законодавчих ініціатив у форматі Shadow Report, який присвячено оцінці прогресу у здійсненні ключових реформ у сфері державного управління та державної служби України. З результатами попередніх звітів можна ознайомитися за посиланнями:

Реформа державної служби України: Реалізація профільного закону 2016-2017 (Shadow Report)

Реформа державної служби та державного управління в Україні в 2017 році (Shadow Report)

Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є позицією Лабораторії законодавчих ініціатив і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».