Анонс: Презентація аналітичного дослідження (Policy Paper) на тему «Пропозиції до політики щодо реабілітації осіб з порушеннями здоров’я»

Logo_main

21 листопада 2017 року в готелі «Київ» (вул. Грушевського, 26/1) о 14:00 (реєстрація о 13:30) відбудеться презентація аналітичного дослідження (Policy Paper) на тему «Пропозиції до політики щодо реабілітації осіб з порушеннями здоров’я».

Захід організовує Лабораторія законодавчих ініціатив в рамках Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Станом на зараз, державна система реабілітаційних послуг не забезпечує належного покриття, що ускладнює доступ громадянам, які їх потребують. Це проблема, яка потребує суспільної уваги.

У пропонованому дослідженні проаналізовано спроможність системи реабілітації відповідати подальшій імплементації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю та Міжнародної класифікації функціонування обмежень життєдіяльності та здоров’я (МКФ). Метою аналітичного документу є вироблення пропозицій для формування державної політики у сфері реабілітації осіб з порушеннями здоров’я на основі імплементації Конвенції ООН про права осіб з інвалідністю та просування їх максимальної незалежності. Висвітлено міжнародні та національні норми щодо реабілітації осіб з інвалідністю, проаналізовано прогалини в українському законодавстві та правозастосовній практиці щодо доступу до реабілітаційних послуг та допоміжних засобів.
На основі аналізу запропоновано можливі шляхи поліпшення державної політики у визначеній сфері, окреслено перспективи запровадження альтернативи, яка базуватиметься на імплементації МКФ.

Метою заходу є обговорення запропонованих альтернативних шляхів подолання проблеми.

До участі у заході запрошуються представники виконавчої та законодавчої гілок влади та громадянського суспільства.

Просимо підтвердити Вашу участь, заповнивши форму до 20-го листопада (понеділок): https://goo.gl/forms/UW5tXZm8Rmm1K83k1

З додатковими питаннями просимо звертатися до адміністративної менеджерки Лабораторії законодавчих ініціатив, Ірини Черпак, за телефоном: (044) 531 37 68, моб.: +38 (067) 242 80 91 або за електронною адресою: i.cherpak@laboratory.kiev.ua.