Анонс: Презентація аналітичного документу (Policy Paper) на тему «Пропозиції до політики щодо конфлікту інтересів народних депутатів України»

Logo_main

15 листопада 2017 року о 09:30 (реєстрація о 09:00) в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик, 2) відбудеться презентація аналітичного документу (Policy Paper) на тему «Пропозиції до політики щодо конфлікту інтересів народних депутатів України».

Захід організовує Лабораторія законодавчих ініціатив в рамках Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Спікери:

  • Світлана Матвієнко, Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив;
  • Сергій Лещенко, голова підкомітету з питань міжнародного співробітництва та імплементації антикорупційного законодавства Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат України;
  • Уляна Полтавець, програмна директорка Лабораторії законодавчих ініціатив;
  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна;
  • Олександр Лємєнов, головний експерт Антикорупційної групи РПР.

У документі проаналізовано явище конфлікту інтересів в українському парламенті та запропоновано можливі варіанти управління конфліктами інтересів та розробки політики щодо конфлікту інтересів. У результаті проведеного аналізу виявлено, що 9% депутатів мають ознаки наявності конфлікту інтересів. Проте, розпорошеність законодавства, відсутність цілісної політики щодо конфлікту інтересів, недостатність санкцій та інертність контролюючих органів не дозволяють не тільки розв‘язати існуючі, але й попередити потенційні конфлікти інтересів. Природа представницької функції парламентаря передбачає наявність певних конфліктів інтересів, тому надзвичайно важливо попереджувати конфлікти інтересів та забезпечити невідворотність покарання за порушення існуючих норм та заходів щодо конфлікту інтересів за допомоги цілісної політики щодо конфлікту інтересів.

До участі у прес-брифінгу запрошуються представники ЗМІ, народні депутати України, громадськість.

Просимо підтвердити свою участь, заповнивши форму до 15-го листопада (середа):
https://goo.gl/forms/3UsfBBldeWq8gAGq1

Контактна особа: Ірина Черпак; тел.: 067 242 80 91

Підготовка аналітичних матеріалів є частиною проекту, що реалізує ГО «Лабораторія законодавчих ініціатив» у рамках Програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа, сприяє становленню підзвітного, відповідального і демократичного парламентського органу.

Детально про Програму – на сайті www.radaprogram.org