Презентація Shadow Report у Комітеті ВРУ з питань освіти та науки

logo-rada21 грудня 2016 року відбулося розширене засідання Комітету з питань науки і освіти за адресою вул. М. Грушевського, 18/2, присвячене актуальним питанням в освітній галузі.

У засіданні взяли участь: народні депутати Олександр Співаковський, Іван Кириленко, Олексій Скрипник, Тарас Кремінь, науковці, експерти, представники громадських організацій, співробітники комітетів та Апарату Верховної Ради України.

_dsc0068 _dsc0057Зокрема, з метою здійснення контрольних функцій Комітетом з питань науки і освіти були розглянуті наступні питання:

  • «Про стан впровадження Закону України «Про вищу освіту»,
  • «Про стан реалізації Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність»,
  • «Щодо виконання Рішення Комітету з питань науки і освіти від 12 квітня 2016 року «Про діяльність Державного підприємства «Інфоресурс».

Експерти ЛЗІ та автори дослідження Євген Ніколаєв, к. е. н., доцент кафедри політичної економії КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, та Олександр Длугопольський, д. е. н., професор кафедри економічної теорії Тернопільського національного економічного університету, презентували

Shadow Report «Реформа вищої освіти України: реалізація профільного закону в 2014–2016 рр.»

Jpeg

У дослідженні розглядаються питання розбудови нової системи гарантування якості вищої освіти, розвитку академічної та фінансової автономії вищих навчальних закладів, забезпечення чесних умов вступу до вищих навчальних закладів, інтеграції вищої освіти України до Європейського освітнього і наукового простору. Публікація також містить окремі пропозиції із подальших необхідних кроків у цій сфері.

Shadow Reports – інновативний для України метод донесення громадським сектором інформації та альтернатив політики щодо виконання урядових програм до парламенту та інших інституцій.

За результатами презентації членами комітету був ініційований круглий стіл з обговорення результатів представленого звіту, який попередньо запланований на січень 2017 року.

Презентація shadow reports для Комітетів ВРУ є частиною проекту, що реалізує Лабораторія законодавчих ініціатив у рамках Програми USAID Програма РАДА «підзвітність, відповідальність, демократичне представництво», що виконується Фонд Східна Європа.

За детальною інформацією звертайтеся: Тетяна Чернуха, тел: +380 44 531 37 68, e-mail: t.chernukha@laboratory.kiev.ua

Медіа-галерея заходу

Залишити відповідь