Інфодовідка: система отримання дозволів на іміграцію в країнах членах ОЕСР

logo-rada

Організація Економічного Співробітництва та Розвитку (ОЕСР) – міжнародна організація, до складу якої входить 34 країни, більшість з яких економічно розвинені.ОЕСР збирає дані, аналізує, обговорює, представляє рішення визначених питань чи проблем урядам країн-учасниць на шляху покращення соціально-економічної політики.

Кожна країна-член ОЕСР має свої особливості видачі дозволів на імміграцію. Деякі країни встановлюють імміграційні квоти (США, Австралія, Естонія), деякі не встановлюють кількісні обмеження, але висувають ряд вимог, яким повинен відповідати іммігрант (Польща, Словаччина, Мексика).

oced

Крім того, деякі країни практикують бальну систему оцінки, особливо це стосується іммігрантів, які планують працевлаштуватися (Австралія, Велика Британія, Канада). В США функціонує система, яка не тільки встановлює кількісні обмеження за категоріями іммігрантів, а й встановлює регіональні обмеження. В Ірландії при видачі дозволів на проживання з метою працевлаштування звертають увагу на те, чи відповідає спеціальність іммігранта потребам країни. Переважно в усіх країнах дозволи на імміграцію родинного характеру видаються без обмежень.

oecd-map

Читати: Система отримання дозволів на іміграцію в країнах членах ОЕСР.

Інформаційна довідка, підготовлена Європейським інформаційно-дослідницьким центром на запит народного депутата України.

Діяльність Європейського інформаційно-дослідницького центру координується Лабораторією законодавчих ініціатив за підтримки USAID “Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом “Східна Європа”.

Залишити відповідь