Миколаївці вирішували долю Соборної вулиці у форматі Town Hall Meetings

Близько 120 активних громадян, архітекторів, експертів і депутатів міської ради обговорили майбутнє головної вулиці Миколаєва та запропонували можливі шляхи вирішення всіх наявних проблем, серед яких незаконне розміщення МАФів, хаотична зовнішня реклама й знищення автентичних фасадів історичних будівель.

Збори пройшли в новому для багатьох форматі Town Hall Meetings (з англ. – збори громадськості), який походить зі Сполучених Штатів Америки і поширився в різних інтерпретаціях по всьому світу. До прикладу, в такому форматі мешканці міста Нью-Йорка обирали, що робити з місцем, на якому були колись нині зруйновані башти-близнюки.

Під час обговорення в робочих групах порушувалися питання розміщення тимчасових споруд для торгівлі та розважальних послуг, які заповнили вулицю Соборну; великої кількості різного роду рекламних конструкцій, які не тільки заважають пересуватися хідниками, але й створюють візуальне інформаційне навантаження; зміни власниками квартир та приміщень оригінального зовнішнього вигляду фасадів будинків, частина з яких належить до пам’яток архітектури, з порушенням Державних будівельних норм України.

Організаторами виступили Лабораторія законодавчих ініціатив у сприянні з КП «Агенція розвитку Миколаєва» і Лігою інтернів за підтримки Western NIS Enterprise Fund і USAID.

dsc_7957

Читати детальніше

Залишити відповідь