Інфодовідка: Європейський досвід законодавчого регулювання в сфері паркування транспортних засобів

Logo ALI RADA

Україні час брати на озброєння практику паркування типу P+R типу (Park&Ride), відому у нас під назвою «перехоплюючих стоянок» – так, як це реалізовано у Амстердамі. Водій залишає свій автомобіль на стоянці на околицях міста, біля зупинок громадського транспорту (метро, автобусів) і пересідає на громадський транспорт.

parkinggarages Парковки P+R (Park&Ride) коштують відносно недорого: приблизно 5-10 євро за 24 години. Порівнюючи з платними парковками в центрі міста, то це набагато дешевше, так як паркування в центрі коштуватиме близько 30-60 євро на добу, а це в 6 разів дорожче паркування P+R (Park&Ride).

Окрім низької плати за стоянку, водій та його пасажири (максимум 5 осіб) отримують безкоштовні (або за спеціальною низькою ціною) квитки на проїзд у громадському транспорті.

Читати: Європейський досвід законодавчого регулювання в сфері паркування транспортних засобів

Інформаційна довідка, підготовлена Європейським інформаційно-дослідницьким центром на запит народного депутата України.

Діяльність Європейського інформаційно-дослідницького центру координується Лабораторією законодавчих ініціатив за підтримки програми USAID “Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом “Східна Європа”.

Залишити відповідь