TOWN HALL MEETING “Як комфортно організувати міський простір Києва?”

new_rada_lzi

25 травня в НСК “Олімпійський” у м. Києві відбулися Міські зібрання у форматі Town Hall Meetings «Як комфортно організувати міський простір Києва?».

Захід організовано Лабораторією законодавчих ініціатив за ініціативою народного депутата України Єгора Соболєва спільно з Лігою Інтернів в рамках проекту Модельний округ за підтримки Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Зліва направо: Олександр Заславський, Ігор Когут, Єгор Соболєв, Алла Плешкановська

Зліва направо: Олександр Заславський, Ігор Когут, Єгор Соболєв, Алла Плешкановська

Директор Програми USAID “РАДА” Ігор Когут подякував усім присутнім за час, який вони приділили, прийшовши на міське зібрання, зазначивши:

«Формат міського форуму, або Town Hall Meetings, дасть можливість політикам отримати зворотній зв’язок від громади  та,  маючи необхідні аргументи та легітимність, вирішувати проблемні питання громади як на рівні міста, так і на рівні парламенту».

THM

Народний депутат Єгор Соболєв підтримав цю думку:

«Наша зустріч присвячена тому, щоб активні городяни розглянули всі точки зору, всі альтернативи, для того щоб зняти «історичне прокляття» хаотичної забудови в Києві та спільно визначили шляхи, як і куди рухатися далі».

THM

Впродовж трьох годин заходу більше 150 активних учасників у малих групах обговорювали кризу містобудівельної документації та альтернативи децентралізації управління містобудівною галуззю. Найбільшу довіру киян отримав сценарій за яким передбачається створення Стратегії міста Києва, внесення змін в Генплан-2015 та розробки чітких регламентів для зонінгу. Також, більшістю голосів було обрано варіант, який передбачає єдині нові державні будівельні норми (ДБН) для всієї України, замість передачі регулювання будівельних норм на місцевий рівень.

Результати голосування

Проблема №1 “Криза містобудівної документації”

diag_1

Проблема №2 “Децентралізація управління містобудівною галуззю “

diag_2_1

Криза містобудівної документації. Опис проблеми

Проблема І. Варіант 1. Прийняти проект Генплану-2025 та зонінгу центральної частини Києва

Проблема І. Варіант 2. Продовжити громадські обговорення та професійну дискусію з метою доопрацювання проекту зонінгу та створення умов для прийняття коректного для киян проекту Генерального плану та зонінгу

Проблема І. Варіант 3. Провести незалежний аудит проекту Генплану-2025 і лише потім приймати рішення

Проблема І. Варіант 4. Створити Стратегію міста Києва, внести зміни в Генплан 2025 та розробити чіткі регламенти для зонінгу problem1_4

Проблема І. Варіант 5. Замовити розробку цілком нового Генплану закордонному інституту

Проблема ІІ. Варіант 1. Єдині нові державні будівельні норми (ДБН) для всієї країни

Проблема ІІ. Варант 2. Регулювання будівельних норм на місцевому рівні, держава встановлює лише вимоги з доступності та безпеки

Відео-стрім заходу можна переглянути за посиланням: http://youtu.be/aBS9U_L37sg

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном: (044) 531 37 68.

Залишити відповідь