У Миколаєві відбувся семінар – круглий стіл в рамках проекту “РАДА за ЄВРОПУ”

27 січня у приміщенні Миколаївської обласної ради за підтримки Європейського союзу та сприяння Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України пройшов семінар-круглий стіл «Угода про Асоціацію між Україною та ЄС: регіональний вимір».
Захід відбувся в рамках проекту «Рада за Європу», що впроваджується Лабораторією законодавчих ініціатив.
Вікторія Москаленко, Голова Миколаївської обласної ради, відкрила захід вітальним словом та висловила сподівання на встановлення діалогу між місцевим самоврядуванням та урядом у процесі впровадження положень Угоди про Асоціацію, що стосуються регіонального розвитку.
В залі засідань були присутні голови районних рад, а також депутати Миколаївської обласної ради.
Роберт Хорольський, експерт з міжнародного права, науковий директор проекту «Рада за Європу», розповів про загальний зміст Угоди про Асоціацію, а також звернув увагу на пряму згадку громад і регіонів у тексті Угоди, окреслив вплив Угоди на громади і регіони, оцінив роль громад і регіонів у виконанні Угоди.
Валерій Пятницький, Радник Прем’єр-міністра України, роз’яснив положення про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі, засади тарифної лібералізації у торгівлі з ЄС, захист географічних зазначень тощо.
Микола Кузьо, Перший заступник директора Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України, розповів про програми та інструменти допомоги ЄС, в яких може брати участь Україна, зокрема про програми, направлені на розвиток регіонів.
Проект «РАДА за ЄВРОПУ» спрямований на підвищення рівня знань, пов’язаних з ЄС, особливо щодо реалізації Угоди про Асоціацію і співробітництва Україна-ЄС, членів парламенту України і місцевих політиків шляхом проведення шести тематичних круглих столів.
За додатковою інформацією звертайтесь до Уляни Полтавець за телефоном +380445313768.

 

Залишити відповідь