В ОДЕСІ СТВОРЯТЬ ДОДАТКОВИЙ МАЖОРИТАРНИЙ ОКРУГ? – КВУ-ОДЕСА

Припущення про утворення нового (п’ятого для міста) мажоритарного округу зробив голова Одеської обласної організації Комітету виборців України Анатолій Бойко в ефірі передачі «На слуху: Рік виборів» на «Радіо Ера FM». «Зараз активно йде обговорення появи п’ятого округу в Одесі… Це буде просто апофеоз виборчих технологій в Україні. Ніколи в Одесі не було стільки округів, завжди було або чотири, або два. Їх межі співпадали з межами чотирьох існуючих в Одесі районів. Більше того, мова йде про те, щоб до цього нового округу ще й долучити місто Іллічівськ, тобто зовсім інше місто», – повідомив експерт.Цю тезу підтвердив Тарас Березовець, політтехнолог, директор компанії “Berta Communications”: «Наскільки я знаю, це питання вже фактично вирішене, до цього округу дійсно буде приєднана частина області. Це робиться під конкретну кандидатуру».

Разом з тим, Анатолій Бойко зауважив, що остаточно говорити про новий одеський округ ще зарано: «Зараз починається конфронтація між тим кандидатом, під якого нібито створюється новий округ й іншим. Їх мали розвести по різних округах, але зараз між ними починається інформаційна конфронтація, тому виникають сумніви в тому, чи остаточно вирішене це питання. В іншому випадку – навіщо їм боротися між собою?» Продовжуючи тему регіональних аспектів майбутньої виборчої кампанії експерт додав: «Особливістю одеської області порівняно з західними чи центральними регіонами буде певною мірою відсутність конкуренції зі сторони опозиції на мажоритарних округах. Можливо, перед виборами ще виникне плеяда помітних опозиційних політиків в кожному окрузі, які будуть гідно боротися на виборах, але поки що опозиція не дуже яскраво представлена».

Цикл передач “На слуху: Рік виборів” – спільний проект Лабораторії законодавчих ініціатив та “Радіо Ера FM”, який здійснюється в межах Програми виборчої реформи в Україні, впроваджуваної Міжнародним фондом виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь