ЦВК НЕ ВИСТАЧАЄ 400 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ ДЛЯ ПІДГОТОВКИ ВИБОРІВ. ВТІМ, ЇЇ ВЕБ-САЙТ БУДЕ НАПОВНЮВАТИСЯ КОРИСНИМИ МАТЕРІАЛАМИ НАВІТЬ ПОНАДНОРМОВО

Про це повідомив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, відповідаючи на питання про можливість трансляції процесу виборів в он-лайн режимі. «Я виключно з фінансових міркувань про це думаю. Зараз ми попросили в уряду 1 мільярд 200 мільйонів гривень на вибори народних депутатів України. Кабінет Міністрів нам виділив 800 мільйонів, і ця цифра є тільки в законі про бюджет. Тобто, 400 мільйонів у нас дефіцит бюджету. Нам не вистачає на поточні потреби, навіть на заробітну плату недостатньо коштів», – розповів Андрій Магера. «А про он-лайн мовлення – можливо, ми колись доживемо до цього, і зможемо собі дозволити таку розкіш», – додав заступник голови ЦВК під час під час передачі «Рік виборів» на «Радіо Ера».Разом з тим, Андрій Магера розповів про те, що Центральна виборча комісія буде оприлюднювати на своєму веб-сайті всі документи, необхідні для реєстрації кандидатів у депутати. «Більше того, ми будемо публікувати не лише форми певних документів, які від нас вимагає закон, ми будемо подавати певні зразки документів, які закон формально не вимагає. Щоб полегшили людям процес реєстрації для подання документів. Ми максимально підемо назустріч», – запевнив Андрій Магера. «Це не буде зроблено сьогодні чи завтра, але ближче до початку виборчого процесу ми на сайті ЦВК, безумовно, все це розмістимо, і  у людей буде більш, ніж достатньо, часу для того, щоб підготуватися і подати документи», – підвів підсумок представник Центральної виборчої комісії України.

Цикл передач “На слуху: Рік виборів” – спільний проект Лабораторії законодавчих ініціатив та “Радіо Ера FM”, який здійснюється в межах Програми виборчої реформи в Україні, впроваджуваної Міжнародним фондом виборчих систем (IFES) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також:

АНДРІЙ МАГЕРА: ЗМІШАНА ВИБОРЧА СИСТЕМА ЗАБЕЗПЕЧУВАЛА ПРЕДСТАВНИЦТВО ІНТЕРЕСІВ ЛИШЕ ТРЕТИНИ УКРАЇНСЬКИХ ВИБОРЦІВ.

ДЕНИС КОВРИЖЕНКО: БАГАТО ДЕПУТАТІВ ПРОСТО НЕ ЗНАЮТЬ, ЩО ТАКЕ ВИБОРЧА СИСТЕМА З ВІДКРИТИМИ СПИСКАМИ.

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь