ЗОВНІШНЄ НЕЗАЛЕЖНЕ ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ ВИПУСКНИКІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

Зовнішнє тестування – одна з найбільш поширених у світі та ефективних систем оцінки навчальних досягнень учнів, яка дозволяє провести як підсумкову атестацію, так і селекцію для вищих навчальних закладів.

У 2007 році зовнішнім незалежним оцінюванням було охоплено 26% випускників загальноосвітніх навчальних закладів України. Воно було проведено у формі тестування з української мови, математики, історії – в усіх регіонах, а також з хімії, біології, фізики – у Харківській області.

У 2008 році кількість учасників зовнішнього тестування суттєво збільшується – планується охопити зовнішнім тестуванням 100% випускників, тобто більше 500 тисяч осіб. Крім того, суттєво розширюється перелік винесених на тестування предметів, яких буде 11, а саме: українська мова та література, зарубіжна література, історія України, всесвітня історія, математика, біологія, фізика, хімія, географія, основи економіки та основи правознавства. Тому належна організація процесу підготовки та проведення зовнішнього оцінювання у 2008 році потребує додаткових зусиль і скоординованих дій.

ПРОВЕДЕННЯ ЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ НАВЧАЛЬНИХ ДОСЯГНЕНЬ ВИПУСКНИКІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УКРАЇНИ У 2008 РОЦІ (Аналітична записка)

Залишити відповідь