ПЕРША ЩОРІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ВИПУСКНИКІВ УШПС

10-11 листопада 2006 року Українська школа політичних студій відзначила Першу річницю заснування Школи. З цієї нагоди відбулась Перша щорічна конференція випускників УШПС.

У рамках заходу  було проведено як офіційні, так і неофіційні виступи ряду цікавих доповідачів; обговорення політичної ситуації в Україні; обрання Ради випускників та обговорення подальших планів співпраці Школи із випускниками.

Із вступним словом під час відкриття конференції виступили Ігор КОГУТ (Директор Української школи політичних студій, Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив) та Муцуо МАБУЧІ (Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні).

Учасники мали можливість заслухати доповіді пана Муцуо МАБУЧІ про історію японського економічного успіху, а також Ацуя КОНДО (Генерального директора компанії «ТОЙОТА УКРАЇНА»), який розповів про таємниці японського менеджменту.

Другий день конференції було присвячено обговоренню політичної ситуації в Україні. Крім випускників УШПС у конференції візьмуть участь провідні українські політологи.

Урочистим завершенням конференції стало підписання Декларації випускників УШПС.

На думку пана Муцуо МАБУЧІ, для учасників УШПС, від яких залежить майбутнє України, це була слушна нагода глибше ознайомитися з загальновизнаними цінностями, такими як демократія, права людини, громадянське суспільство і т.д. під час чотирьох запропонованих семінарів. Ми вважаємо, що набуті ними знання допоможуть їм брати активну участь у подальшій розбудові України та забезпеченні її добробуту.

Японія високо цінує зусилля України, спрямовані на демократизацію країни, та активно співпрацює з українською владою в цьому напрямку. У зв’язку з цим, ми дуже задоволені тим, що семінари УШПС фінансуються за рахунок японських добровільних внесків до бюджету Ради Європи. Японія сподівається, що Україна і надалі рухатиметься шляхом демократизації та розбудови прозорої ринкової економіки, і готова підтримати ці процеси.

За словами Ігоря КОГУТА, Українська школа політичних студій ще об’єктивно не стала явищем чи фактором суспільних процесів в Україні, проте можна сміливо говорити, що Школа відбулася і є подією в українському та східноєвропейському громадському та політичному житті. Про це свідчать активні, відповідальні та професійні люди, які сьогодні склади перший випуск УШПС. Ми сподіваємося, що дали їм імпульс для подальшого вдосконалення і мотивацію для подальших звершень. Ми прагнемо заповнювати ціннісні пустки, що існують з часу розпаду СРСР, ведучи мову про цінності свободи, демократії, верховенства права, європейську перспективу нашої країни.

Українська школа політичних студій є Програмою Лабораторії законодавчих ініціатив створеною у співпраці із Радою Європи та за підтримки Японського уряду з метою формування, навчання та підтримки нової генерації політиків, державних службовців, лідерів громадянського суспільства, науковців, підприємців, журналістів, юристів, яким під силу формулювати та реалізувати українську європейську ідею. УШПС було створено в листопаді 2005 року з нагоди десятої річниці з моменту вступу України до Ради Європи. Вона є частиною європейської мережі шкіл політичних студій, започаткованих та координованих Радою Європи. Перший набір учасників Української школи політичних студій було проведено у період з грудня 2005 по січень 2006 року. Конкурс на участь у цьому освітньому проекті був одним із найвищих в Україні (12 осіб на одне місце). До участі було запрошено молодих людей (до 35 років), які вже досягли значного успіху у сфері громадськості або політичної діяльності, журналістики бізнесу, державної служби та юриспруденції. З лютого по серпень 2006 року учасники першого набору (35) осіб мали можливість взяти участь у трьох сесіях Школи, що відбулися в Україні, та одній – у м. Страсбург, Франція. Діяльність Школи здійснюється за підтримки Ради Європи, Посольства Японії в Україні та Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні.

Партнерами організації конференції виступили: Посольство Японії в Україні та Українсько-японський центр в КПІ.

Із детальною інформацією про діяльність УШПС можна ознайомитись на веб-сторінці: www.usps.parlament.org.ua. За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном: 531 37 68 або електронною поштою: natalya@laboratory.kiev.ua (контактна особа – Наталія Синьока).

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь