У СТРАСБУРЗІ ВІДБУЛАСЬ ЗУСТРІЧ ДИРЕКТОРІВ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ МЕРЕЖІ ШКІЛ ПОЛІТИЧНИХ СТУДІЙ

13 жовтня 2006 року Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив та Директор Української школи політичних студій Ігор Когут взяв участь у зустрічі директорів Європейської мережі шкіл політичних студій, яка відбулася у Страсбурзі.

Проведення заходу мало на меті підсумувати результати діяльності дванадцяти Шкіл політичних студій, які діють на території держав Центральної та Східної Європи, у 2005-2006 навчальному році, окреслити напрямки подальшого розвитку мережі та перспективи відкриття нових шкіл.

Серед основних питань, які було винесено на обговорення під час зустрічі, є підбиття підсумків діяльності Першого Літнього Університету Демократії, який  став одним із головних заходів Ради Європи у 2006 році. На початку липня 2006 року він зібрав у Страсбурзі близько 500 учасників із 15 держав Європи, у тому числі і делегацію Української школи політичних студій. Учасники заходу, а це молоді (до 35 років) та успішні люди (з таких сфер як: поліка, бізнес, громадська або наукова діяльність, журналістика та юриспруденція) мали змогу подискутувати на найбільш актуальні для сучасної Європи теми, поспілкуватися з відомими європейськими політиками, керівниками Ради Європи, відвідати установи Ради Європи та місцеві органи влади. Пленарні засідання та круглі столи Університету Демократії були присвячені обговоренню викликів демократії, які стоять перед сучасною Європою, та перспектив її подальшого об’єднання.

Зустрічі директорів є традиційними заходами, що проводяться двічі на рік, і надають можливість підбити підсумки поточної роботи Шкіл та визначитися з планами на майбутнє.

Більш детальну інформацію про діяльність Української школи полічтиних студій можна знайти тут.

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь