КРУГЛИЙ СТІЛ “КЛЮЧОВІ ПРОБЛЕМИ НОВОГО ЗАКОНУ ПРО МІСЦЕВІ ВИБОРИ” (м. СУМИ)

Громадські організації Лабораторія законодавчих ініціатив та Інститут Політичної Освіти за підтримки Проекту “Сприяння організації виборів в Україні” 21 червня 2005 року провели круглий стіл на тему: “Ключові проблеми нового Закону про місцеві вибори”.

Було обговорено такі основні питання:

– готовність політичних партій до проведення місцевих виборів за новим Законом

– особливості та проблеми проведення виборчої кампанії (формування виборчих списків, реєстрація кандидатів, ведення передвиборчої агітації) на місцевих виборах в нових умовах

Прискорений розгляд та прийняття Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних міських голів” негативно вплинув на зміст низки його положень. У зв’язку із цим виникла необхідність у всебічному аналізі законодавства про місцеві вибори та практики його застосування, винайденні оптимальних механізмів його удосконалення. Цей захід започаткує серію круглих столів, які відбудуться у різних регіонах України з метою обговорення найбільш актуальних проблем законодавства, що регламентує порядок проведення місцевих виборів. За наслідками дискусії організаторами будуть розроблені пропозиції щодо внесення змін до Закону про місцеві вибори, які у вересні цього року стануть предметом обговорення під час підсумкового круглого столу у м. Києві. Остаточні рекомендації будуть спрямовані на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Найбільш ґрунтовні тези виступів учасників заходу будуть включені до журналу “Часопис ПАРЛАМЕНТ”.

В обговоренні запрошені взяли участь депутати місцевих рад, експерти з виборчих питань, представники політичних партій та громадських організацій, журналісти.

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь