КРУГЛИЙ СТІЛ “РІК ДО ПАРЛАМЕНТСЬКИХ ВИБОРІВ 2006: КЛЮЧОВІ ПРОБЛЕМИ ВИБОРЧОГО ЗАКОНУ”

Лабораторія законодавчих ініціатив спільно з Інститутом виборчого права за підтримки Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні та Американської Асоціації Юристів/Правової ініціативи у Центральній та Східній Європі (ABA/CEELI) 29 березня 2005 року провели круглий стіл “Рік до парламентських виборів – 2006: ключові проблеми виборчого Закону”.

Під час заходу обговорювали наступні питання:

  • основні недоліки Закону України “Про вибори народних депутатів України” у контексті досвіду попередніх виборів
  • удосконалення виборчого законодавства: баланс необхідного, бажаного та реального

Практика застосування положень Закону України “Про вибори Президента України” у ході підготовки та проведення виборів глави держави у 2004 році засвідчила потребу у суттєвому удосконаленні Закону України «Про вибори народних депутатів України», зокрема – в частині удосконалення процедури формування виборчих комісій, оскарження рішень, дій та бездіяльності, пов’язаних з виборами, забезпечення рівних умов у здійсненні передвиборної агітації для кандидатів, прозорості фінансування виборів, встановлення відповідальності за виборчі порушення тощо.

Особливої актуальності ці питання набувають у зв’язку з невпинним наближенням виборів 2006 року. Тому, одне з основних завдань круглого столу – визначення переліку проблем виборчого законодавства, які потребують нагального врегулювання, та тих, які можуть бути вирішені у віддаленій перспективі.

Участь у заході взяли народні депутати України, представники уряду, Центральної виборчої комісії, іноземних представництв та посольств, політичних партій та громадських організацій, вітчизняні та зарубіжні експерти – науковці та практики – з питань виборчого права та виборчого процесу.

За додатковою інформацією (стенограма, фотографії) звертайтеся за телефоном: 238 24 69 (контактні особи – Наталя Синьоока та Дмитро Опанасенко) або електронною поштою: info@laboratory.kiev.ua.

Матеріали круглого столу розміщені тут.

Круглий стіл відбувся у приміщенні Верховної Ради України за адресою: вул. Садова 3а, (кім. 416).

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь