Анонс: Презентація Керівних принципів «Оцінка та моніторинг державної політики через альтернативні звіти (Shadow Report)»

Logo_main

21 вересня 2018 року об 11:00 Лабораторія законодавчих ініціатив запрошує взяти участь у презентації керівних принципів «Оцінка та моніторинг державної політики через альтернативні звіти (Shadow Report)».

До участі у заході запрошуються представники громадських організацій, народні депутати України, працівники секретаріатів комітетів та Апарату ВРУ, працівники міністерств та Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Керівні принципи презентуватимуть:

  • Олександр Заславський, Заступник Голови Ради Лабораторії законодавчих ініціатив;
  • Представники Комітетів ВРУ;
  • Михайло Кольцов, автор посібника, експерт Лабораторії законодавчих ініціатив.

Лабораторія законодавчих ініціатив адаптувала міжнародну практику формату альтернативних звітів (Shadow Report) для українського контексту як інструмент моніторингу та оцінки політики, яку реалізовує уряд, з метою посилення контрольної функції парламенту та парламентських комітетів, поступового запровадження інституту моніторингу й оцінки політики ще на стадії вироблення рішень, налагодження комунікації між комітетами та урядом та залучення профільних громадських організацій до вироблення політики.

Альтернативні звіти є аналітичними документами, що пропонують обґрунтований альтернативний підхід щодо стану імплементації державної політики, оцінки її впливів під час реалізації, перегляду чинних підходів та пошуку шляхів вдосконалення державної політики.

Керівні принципи містять покрокову інструкцію з підготовки альтернативних звітів і розроблені на основі звітів, які готувала Лабораторія законодавчих ініціатив самостійно або у співпраці з профільними експертами та громадськими організаціями в рамках Програми USAID РАДА. Завдяки підготовці та презентації у профільних комітетах альтернативних звітів щодо проблемних питань реформування державної служби та вищої освіти, виконання закону про відкриття майнових реєстрів та ін., вдалося аргументовано донести позицію громадських організацій щодо можливих шляхів вирішення цих питань.

Місце проведення: вул. Грушевського 26/1, Готель «Київ», Кришталева зала (2-й поверх).

Час проведення: п’ятниця, 21 вересня 2018 року об 11.00 (реєстрація о 10.30). Тривалість – 2 години.

Розробка та презентація Керівних принципів для громадських організацій щодо підготовки альтернативних звітів є частиною проекту Лабораторія законодавчих ініціатив у рамках реалізації Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Просимо підтвердити свою участь, заповнивши форму до 20-го вересня (четвер) 18:00 включно: https://goo.gl/WdFhsD

Контактна особа: Олександр Заславський; тел.: 095 60 212 60, email: z.oleksandr@laboratory.kiev.ua.