Анонс: Семінар «Законодавчий процес в США: процедура, етапи та роль громадськості»

29 травня 2018 року в м. Києві відбудеться семінар «Законодавчий процес в США: процедура, етапи та роль громадськості» за участі Джейкоба Вентури, американського адвоката, радника з юридичних питань представника Стівена Ховіта у Законодавчому офісі США (Штат Массачусетс).

Захід є спільною ініціативою Центру розвитку інновацій, Ліги інтернів, та Лабораторії законодавчих ініціатив у рамках Програми стажування працівників законодавчої влади (Professional Fellows Program), що адмініструється Американськими Радами з міжнародної освіти за підтримки Бюро з питань освіти та культури Державного департаменту США.

Джейкоб Вентура, маючи чималий досвід роботи в законодавчому офісі Штату Массачусетс (США), надавав юридичну допомогу щодо реформи етичних стандартів судової системи Франції. Крім того, пан Вентура був членом нормотворчих команд обраних представників як на рівні штату, так і на федеральному рівні.

Під час семінару будуть окреслені особливості урядування в США, ключові повноваження та засади функціонування виконавчої, законодавчої та судової гілок влади, а також будуть визначені основні характеристики американської системи стримувань і противаг.

Під час семінару будуть висвітлені такі теми:

  • Засади урядування в США;
  • Законодавчий процес: основні етапи, процедури та суб’єкти;
  • Участь громадськості у законодавчому процесі: участь у виборах, громадські кампанії, адвокація і лобіювання та ін.

До участі у семінарі запрошуються представники громадських організацій, експерти у галузі парламентаризму та участі громадськості, помічники-консультанти народних депутатів України, працівники секретаріатів комітетів та Апарату ВРУ.

Семінар проводитиметься англійською мовою.

Семінар відбудеться за адресою: вул. Саксаганського 96, оф. 501.

Початок реєстрації: 10.30, 29 травня 2018 року. Тривалість: 2 години.

Охочих взяти участь у заході просимо заповнити онлайн форму до 25 травня 2018 рокуhttps://goo.gl/5aJKVR

або звернутися за електронною адресою: z.oleksandr@laboratory.kiev.ua

 Кількість місць обмежена!

З додаткових питань просимо звертатися до Заступника Голови Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Олександра Заславського (+380956021260).