Хаб партійних інновацій – конкурс на участь у тренінгу

Українська школа політичних студій за підтримки International IDEA оголошує конкурс на участь у тренінгу в рамках Хабу партійних інновацій. 

Напередодні нового виборчого циклу Україна повертається до старих практик створення короткотермінових політичних проектів замість реальних політичних партій. Судячи з досвіду останніх років, політичні гравці все більше покладаються на популістську риторику, щоб виграти вибори, а не займаються довгостроковим плануванням політики. З більш ніж 300 зареєстрованих партій лише кілька пробують будувати сильну партійну структуру та ідеологію для більш широкого залучення громадян. На додаток до цього, розвиток технологій та їхній вплив на життя громадян становлять нові виклики для політичних партій. У цих обставинах політичні партії прагнуть вдосконалити внутрішні та зовнішні процеси управління та розвитку партій, внутрішньопартійної демократії та експертної оцінки політики, спілкування з виборцями та активними громадянами з метою надання зворотного зв’язку та участі в житті партій. Політичні партії зацікавлені у покращенні своєї спроможності використовувати цифрові технології, щоб ефективно комунікувати та співпрацювати з громадянами, а також підвищити підзвітність та прозорість своїх партій.

Хаб партійних інновацій – унікальна платформа поширення знань про використання сучасних технологій та інновацій для розвитку політичних партій та партійної демократії в Україні. Хаб партійних інновацій є ініціативою InternationalIDEA та Української школи політичних студій, проекту Лабораторії законодавчих ініціатив.

Другий тренінг в рамках Хабу відбудеться 4-6 травня в м. Київ та включатиме навчальні сесії з питань комунікації з виборцями, прозорості та підзвітності партій, внутрішньопартійної демократії та ефективного менеджменту, а також використовуватиме інструмент DemocracyLabs, розроблений InternationalIDEA, для впровадження інновацій та цифрових технологій в щоденну практику діяльності політичних партій.

До участі в конкурсі запрошуються представники політичних партій, які мають вплив на прийняття рішень, а також ті, хто відповідають за комунікацію з виборцями, голови місцевих партійних осередків, відповідальні за стратегію розвитку партій тощо.

Перевага буде надана учасникам з регіонів, також планується забезпечення збалансованого ґендерного представництва.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити анкету до 20 квітня: https://goo.gl/forms/bAoixDyFRC0mDXWH2.

За додатковою інформацією звертайтесь до Ольги Заведії на адресу olga.zavediya@laboratory.kiev.ua або за телефоном 044 531 3768.