Анонс: Презентація аналітичних досліджень на теми «Концепція законодавчого процесу “від початку до кінця”» та «Пропозиції до політики щодо звітування Уряду в Парламенті»

Logo_main

21 грудня 2017 року о 14:10 у Верховній Раді України відбудеться прес-брифінг, присвячений презентації аналітичних досліджень на теми «Концепція законодавчого процесу «від початку до кінця» та «Пропозиції до політики щодо звітування Уряду в Парламенті».

Захід організовує Лабораторія законодавчих ініціатив спільно з Дмитром Лубінцем, народним депутатом України, Секретарем Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України в рамках Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа.

Дослідження презентують:

  • Дмитро Лубінець, народний депутат України;
  • Олександр Заславський, заступник Голови Ради Лабораторії законодавчих ініціатив, автор дослідження.

Проект концепції законодавчого процесу «від початку до кінця» містить аналіз наявних практик, огляд міжнародного досвіду, а також пропозиції до концепції реформи законодавчого процесу «від початку до кінця» з акцентом на посилення координації між суб’єктами законодавчої ініціативи. У рамках цього документу запропоновано альтернативні варіанти зміни законодавчого процесу «від початку до кінця», які умовно можна назвати «урядоцентричною» (на основі досвіду Франції), «парламентоцентричною» (на основі досвіду США) та «концепцією мінімально необхідних змін» (на основі аналізу наявних в Україні практик).

У документі «Пропозиції до політики щодо звітування Уряду в Парламенті» проаналізовані основні проблемні аспекти комунікації Уряду та Парламенту, здійснений аналіз міжнародного досвіду та надані пропозиції щодо вдосконалення комунікації між Урядом та Верховною Радою.

До участі у прес-брифінгу запрошуються представники ЗМІ, народні депутати України, громадськість.

З додатковими питаннями просимо звертатися до адміністративної менеджерки Лабораторії законодавчих ініціатив, Ірини Черпак, за телефоном: (044) 531 37 68, моб.: +38 (067) 242 80 91 або за електронною адресою: i.cherpak@laboratory.kiev.ua.