АНОНС: презентація е-інструментів та “тіньового звіту” для громадськості у Чернігові 24 листопада

logo-rada

24 листопада 2016 року Лабораторія законодавчих ініціатив запрошує на 2 заходи у м. Чернігів

Об 11:00 у Чернігові відбудеться засідання робочої групи на базі підкомітету з питань виборів і референдумів Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, на якому буде презентовано тіньовий звіт (shadow report) «Досвід застосування місцевого референдуму в Україні як складової місцевої демократії».

Під час заходу буде презентовано результати дослідження щодо практики ініціювання та проведення місцевих референдумів в Україні з 1991 по 2012 роки (тобто протягом дії закону “Про всеукраїнський та місцеві референдуми” № 1286-12 від 1991 року).

Захід організовано Лабораторією законодавчих ініціатив спільно зі співголовою підкомітету з питань виборів і референдумів народним депутатом Олександром Черненком в рамках Програми USAID “РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво”, що виконується Фондом Східна Європа.

Місце проведення: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7

Контактна особа: Ірина Черпак, тел.: +38067 242 80 91, електрона адреса: i.cherpak@laboratory.kiev.ua.

О 14.00 відбудеться презентація ресурсу «Портал громадського обговорення законопроектів» та бази даних громадських об’єднань.

«Портал громадського обговорення законопроектів» створений для надання громадянам можливості ознайомитися та долучитися до обговорення законопроектів, які розглядаються профільними комітетами та плануються до подання на розгляд Верховної Ради.

Електронний реєстр громадських об’єднань розроблений Лабораторією законодавчих ініціатив у рамках реалізації Програми USAID РАДА з метою забезпечення консультацій із громадськістю під час роботи над проектами рішень у комітетах ВР України.

Запрошуємо до участі представників громадських організацій, ЗМІ Чернігова та небайдужих громадян.

Місце проведення прес-брифінгу: прес-центр «Чиста політика», вул. Гетьмана Полуботка, 6А

Зареєструватися у формі за цим посиланням до 12.00 23-го листопада (середа): https://goo.gl/dXYB9r

Контактна особа: Вікторія Баклаженко, тел.: 0630546520 e-mail: victoria@laboratory.kiev.ua

Залишити відповідь