Ювелірна робота: Депутатам буде непросто скасувати рішення про підвищення собі зарплати

Прив’язка рішення про підвищення зарплати народним обранцям до держбюджету значно ускладнює завдання, а експерти кажуть, що Кабмін якщо і може втрутитися, то тільки з 1 січня 2017 року.

Голова Лабораторії Законодавчих ініціатив Світлана Матвієнко прокоментувала підвищення депутатських зарплат, особливості прийняття цього рішення та складнощі з його скасуванням на прохання 112.ua

“Однозначно, необхідно скасувати п. 3 і 4 п., а п. 5 – у частині, що стосується цих пунктів. До того ж, якщо оцінити всі порушення, з якими вносилася і приймалася ця постанова, можна сказати, що вона в принципі поза рамками правової культури. Я пропоную подивитися на цю проблему ширше: мова не тільки про юридичні тонкощі або про бюджет на 2017 рік. Мова про етичні та професійні стандарти депутатської роботи”.

266220

На думку Світлани Матвієнко, в уряду залишається деякий простір для маневру:

“Кабмін може аргументовано не включити ці статті в проект держбюджету на 2017 рік під час підготовки до другого читання. Аргумент може бути таким: немає висновку профільного комітету ВР, оскільки зарплати депутатів у віданні не комітету з питань бюджету, а комітету з питань Регламенту і організації роботи ВРУ. І в цьому, власне, і полягає основна проблема голови ВР Андрія Парубія”.

Читайте повністю: Ювелірна робота: Депутатам буде непросто скасувати рішення про підвищення собі зарплати

Залишити відповідь