Виїздне засідання комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

 
25 – 26 вересня 2015 року в Сєвєродонецьку відбулось виїзне засідання Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції. Захід було організовано Лабораторією законодавчих ініціатив спільно з Програмою USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» та Комітетом Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції.
В засіданні взяли участь народні депутати України, представники секретаріату Комітету ВРУ з питань запобігання і протидії корупції, представники Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби, громадські експерти, співробітники Програми “РАДА”, Лабораторії законодавчих ініціатив та “Інтерньюз. Україна”.
Загалом, темою засідання було заявлено: “Корупційні виклики в Луганській області”.
На порядок денний були винесені такі питання як:
  • боротьба з контрабандою,
  • запуск логістичних центрів,
  • проблематика пропускної системи в Луганській області
  • робота правоохоронних органів.
Представники громадянського суспільства порушили питання збереження на державних посадах людей, які підтримали сепаратиський референдум. Зокрема, прозвучало прізвище керівника Старобільшини Гаркавого. Звинувачення у неповороткості силовиків підтримав народний депутат Семен Семенченко.
Також підтримано ідею щодо створення логістичних центрів вздовж лінії розмежування як дієвого засобу боротьби з незаконним переміщенням товарів.  При цьому кошти від торгівлі мають іти до державної казни. Нині такі центри на Луганщині створються у Станиці Луганській та Новотошківському, а згодом цей досвід буде поширено і в інших профронтових містах та селах. Щоправда, для їх відкриття потрібне узгодження з РНБО. Детальніше про це див. на офіційному сайті речника АТО в Луганській області.
Детальна інформацію про захід доступна на сайті Програми “РАДА”.

Залишити відповідь