ТРЕТЯ ЩОРІЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ ВИПУСКНИКІВ ШКОЛИ ПРОФЕСІЙНОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ “НОВА УКРАЇНА” (м. Київ)

Конференцію провела 16-18 листопада 2012 року Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Мережевої медіа програми фондів «Відкрите суспільство», Програми «Засоби масової інформації» та Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Цього року випускники вже чотирьох років обговорили актуальні питання журналістики, обмінялися думками та досвідом.

В перший день відбулося урочисте відкриття Конференції випускників. На ньому виступили Ігор Когут, Голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив; Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження»; Олексій Погорелов, генеральний директор Української асоціації видавців періодичної преси, член Проектної ради Школи та Олег Хоменок, голова Правління Інституту розвитку регіональної преси, член Проектної ради Школи.

Після цього відбувся круглий стіл, присвячений питанню свободи в професії журналіста, українських реалій та світового досвіду в даному контексті. За модерації Ігоря Когута участь у круглому столі взяли Андрій Алєксандров, співробітник організації Index on Censorship (Індекс цензури) по Білорусі та регіону ОБСЄ; Вікторія Сюмар, виконавчий директор Інституту масової інформації та Сергій Лещенко, журналіст Інтернет-видання «Українська правда». Ввечері пройшо представлення випускниками Школи своїх досягнень: вони розказали колегам про власні проекти, здійснення та творчі плани. Після цього відбулася урочиста церемонія вручення дипломів.

Наступного дня, 17 листопада, на Конференції говорили про євроінтеграцію України. Спочатку цю темо обговорювали на дискусійній платформі “Формування європейської ідентичності України“, де експертом виступив Дмитро Шульга, директор Європейської програми Міжнародного фонду «Відродження». Далі Тарас Качка, екс-перший заступник директора Державного департаменту з питань адаптації законодавства Міністерства юстиції України та Девід Стулік, координатор програм преси та інформації Представництва Європейської комісії в Україні, поділилися своїми міркуваннями щодо співробітництва України з Європейським Союзом – в частині укладання Угоди про Асоціацію та створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

Після цього журналісти обговорили тему висвітлення європейської інтеграції в українських мас-медіа разом із Сергієм Сидоренком, журналістом, спецкореспондентом «Коммерсантъ-Украина»; Володимиром Єрмоленком, директором європейських проектів МГО «Інтерньюз-Україна» (презентація “Пастки висвітлення тематики ЄС в українських медіа: головні помилки та спотворення”) та Девідом Стуліком. День завершився виступом Олексія Сидоренка, керівника проекту «Теплиці соціальних технологій» (Росія) на тему «Демократія в епоху Google, Wikileaks та Facebook». Ввечері цього дня обговорювали механізми подальшої комунікації та співпраці серед випускників Школи.

В останній день конференції експертами стали самі випускники: вони розповіли про вплив журналістики на хід історії та обговорили цю тему зі своїми колегами.


Фото (Facebook).
 
За додатковою інформацією звертайтеся до програмного менеджера Школи професійної журналістики “НОВА УКРАЇНА” Марії Коваль (mkoval[at]laboratory.kiev.ua) або асистента Школи Галини Тищенко (galyna[at]laboratory.kiev.ua) за тел.: 044 531 37 68.
 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь