ТРЕТЯ СЕСІЯ ШКОЛИ ПРОФЕСІЙНОЇ ЖУРНАЛІСТИКИ 2012 (м. Львів)

Третя сесія Школи професійної журналістики «НОВА УКРАЇНА» відбулася 18-21 жовтня 2012 р. у Львові. Вона була присвячена питанням соціологічних опитувань напередодні парламентських виборів, місцевих реформ та ціннісних вимірів сучасного українського суспільства. У рамках сесії також відбувся тренінг щодо прав та обов’язків журналіста. Крім того, учасники мали можливість прослухати лекції стосовно проблем сучасного телебачення і ефективного управління ЗМІ. Захід провела Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Мережевої медіа програми фондів “Відкрите суспільство”, Міжнародного фонду «Відродження» та програми “Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні” Ради Європи.
Після відкриття сесії 18 жовтня 2012 Данило Судин, асистент кафедри історії та теорії соціології Львівського національного університету ім. І.Франка, виступив з презентацією «Cоціологічні опитування під час виборчого процесу: політичні технології чи барометр суспільства?». У цей же день учасники Школи відвідали місцевий Національний музей-меморіал пам`яті жертв окупаційних  режимів «Тюрма на Лонцького», де розміщувалися каральні органи трьох окупаційних влад: польської, радянської та німецької.

Наступний день, 19 жовтня 2012 р., був присвячений темі місцевих реформ в Україні та їх ефективного висвітлення у ЗМІ. День розпочався із виступу Василя Куйбіди, депутата Львівської обласної ради, колишнього мера Львова й екс-міністра регіонального розвитку та будівництва України, на тему «Пріоритетні напрями адміністративно-територіальної реформи Україні». Після цього виступила Олена Литвиненко, керівник програми Ради Європи «Посилення місцевої демократії та підтримка реформ місцевого самоврядування в Україні», з темою «У пошуках формату оптимального висвітлення у ЗМІ питань місцевого самоврядування». Наступною відбулася дискусійна платформа «Стратегія належного врядування на місцевому рівні: пошук ресурсів для місцевих громад», на якій спікером виступивОлександр Ганущин, депутат Львівської обласної ради, екс-заступник голови Львівської обласної державної адміністрації (. Тематичний блок завершився виступомГеоргія Духовичного, архітектора, члена Президентської ради НСАУ та містобудівної ради Києва, на тему «Стратегія ефективного міського планування простору».

Після цього Володимир В`ятрович, історик, голова вченої Ради Центру досліджень визвольного руху, представив тему «Національна пам`ять між учора та завтра». А наприкінці дня учасники змогли за кавою поспілкуватися про проблеми кризи моральності українського суспільства з Мирославом Мариновичем, віце-ректором з питань призначення та місії Українського католицького університету.

День 20 жовтня 2012 р. розпочався тренінгом Тетяни Котюжинської, президента Асоціації медіа-юристів, в якому йшлося про права і обов`язки журналістів . ДаліДмитро Добродомов, генеральний продюсер телеканалу ZIK, відкрив тематичний блок  «Проблеми та перспективи українських ЗМІ». Продовженням й ілюстрацією цієї теми став візит учасників Школи до холдингу ZIK. День завершився  знайомством з містом під час екскурсії по Львову.

Наступного дня, 21 жовтня 2012 р., телевізійна тематика була продовжена Миколою Княжицьким, генеральним директором телеканалу «ТВі» – він висвітлив тему «Телебачення як бізнес». На завершення сесії журналісти поспілкувалися із Василем Масюком, директором ТзОВ «Галмедіа», щодо ефективного управління ЗМІ.

За детальною інформацією про роботу Школи звертайтеся до координатора програми Наталії Матвієнко (natalya[at]laboratory.kiev.ua), програмного менеджера Школи професійної журналістики “НОВА УКРАЇНА” Марії Коваль (info[at]laboratory.kiev.ua) або асистента Школи Галини Тищенко (galyna[at]laboratory.kiev.ua) за тел.: 044 531 37 68, а також додаткову інформацію можна знайти на веб-сторінці Школи www.mediaschool.parlament.org.ua.Фото (Facebook).
 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь