ЗАКОНИ, ПРИЙНЯТІ ВЕРХОВНОЮ РАДОЮ УКРАЇНИ ШОСТОГО СКЛИКАННЯ ПРОТЯГОМ КВІТНЯ 2012 РОКУ

Протягом квітня-2012 було прийнято 6 законів. Ухвалені закони так розподілилися тематично в залежності від головного комітету, який їх готував:Комітет з питань економічної політики – 3
Комітет з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики – 1
Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності –  1
Комітет з питань  паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки – 13 6-ти прийнятих в цілому законопроектів 3 були ініційовані Кабінетом Міністрів України, 2 – народними депутатами (1 від фракції НУНС і 1 від фракції Партії Регіонів), і 1 – Президентом України.

За квітень жоден з законопроектів не здобув підтримку всіх парламентських фракцій.

Фракції «БЮТ – Батьківщина» та «Наша Україна – Народна самооборона» у квітні не проголосували за жоден закон. Також фракція КПУ виступила «проти» 3-х законопроектів: «Про внесення змін до Закону України “Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”», «Про особливості приватизації вугледобувних підприємств» (ініційовані урядом) та «Про внесення змін до Закону України “Про трубопровідний транспорт” щодо реформування нафтогазового комплексу» (ініційований представником фракції НУНС).

Незначну кількість ухвалених законів у квітні можна пояснити тим, що з 24 квітня до кінця сесійного тижня відбувалося блокування роботи парламенту опозиційними фракціями. Опозиціонери вимагали  викликати до парламенту генерального прокурора України Віктора Пшонку і голову Держпенітенціарної служби Олександра Лісіцкова, щоб заслухати їх звіти у зв’язку з інформацією про побиття екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у Качанівській колонії.

Важливою подією у квітні стало призначення Валерії Лутковської на посаду омбудсмена. Таке рішення було ухвалене 24 квітня.

За більш детальною інформацією щодо парламентського моніторингу Лабораторії законодавчих ініціатив звертайтеся за телефоном (+38044) 5313768 або електронною поштою (адреса – z.oleksandr[at]laboratory.kiev.ua).  Контактна особа – Олександр Заславський.

Дані парламентського моніторингу за попередній період.

Законодавчі підсумки роботи Верховної Ради України у квітні 2012 року (таблиця).

Залишити відповідь