РОЛЬ ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ В УКРАЇНІ ВИЩА ЗА ЇХ ЯКІСТЬ

25 жовтня 2006 року Голова Ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут взяв участь у роботі круглого столу “Зростання політичної активності молоді як суттєвий чинник вдосконалення партійної системи”.

Захід був організований Українським центром політичного менеджменту та фондом Фрідріха Еберта і зібрав представників молодіжних громадських та політичних організацій, голів українських політиних партій, науковців, депутатів Верховної Ради України та місцевих рад.

Розмова точилася про різні аспекти молодіжної політики та включення молоді до політичної діяльності. Ігор Когут у своєму виступі наголосив на важливості круглого столу в контексті розуміння природи сучасних українських політиних партій та неправильної мотивації участі молодих людей у партіях. Зокрема було наголошено на тому, що після конституційної реформи та зміни виборчого законодавства, політичні партії в Україні набули надзвичайно великого значення в питаннях формування влади, розробки та реалізації державної та муніципальної політик. І. Когут в цьому контексті поставив ряд запитань до учасників круглого столу щодо проблем якості сучасних політичних партій, рівня кадрового забезпечення, відсутності внутріпартійної демократії, непрозорому фінансуванні політичних партій, абсолютної залежності партій від керівництва у відповідності з “залізним правилом олігархії”, побудова кадрової політики на принципах персональної відданості на противагу підтримки лідерських та політичних якостей. Як зазначив Ігор Когут: “політику слід вважати професією з відповідним відбором та тестом на спроможність нести відповідальність, адже політик вирішуючи долі сотень тисяч громадян, несе відповідальність за націю і кожного українця. Такий вишкіл та відбір молодий політик має проходити в партії. А демократична партія має забезпечити таку можливість для кожної активної та обдарованої молодої людини

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь