Громадськість міста Ужгород обговорила ключові проблеми нового Закону про місцеві вибори

Громадські організації Лабораторія законодавчих ініціатив та Інститут Політичної Освіти за підтримки Проекту “Сприяння організації виборів в Україні” 07 червня 2005 року у м. Ужгород провели круглий стіл на тему: “Ключові проблеми нового Закону про місцеві вибори”.

Обговорення торкнулось наступних питань:

  • формування та організація роботи виборчих комісій на місцевих виборах 2006 року
  • особливості проведення виборчої кампанії (формування виборчих списків, реєстрація кандидатів, ведення передвиборчої агітації)
  • оскарження  порушень виборчого законодавства про місцеві вибори та юридична відповідальність суб’єктів виборчого процесу

На думку Лабораторії законодавчих ініціатив, прискорений розгляд та прийняття Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних міських голів” негативно вплинув на зміст низки його положень. У зв’язку із цим виникла необхідність у всебічному аналізі законодавства про місцеві вибори та практики його застосування, винайденні оптимальних механізмів його удосконалення.

Цей захід започаткував серію круглих столів, які відбуваються у різних регіонах України з метою обговорення найбільш актуальних проблем законодавства, що регламентує порядок проведення місцевих виборів. За наслідками дискусії організаторами будуть розроблені пропозиції щодо внесення змін до Закону про місцеві вибори, які у вересні цього року стануть предметом обговорення під час підсумкового круглого столу у м. Києві. Остаточні рекомендації будуть спрямовані на розгляд Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Найбільш ґрунтовні тези виступів учасників заходу будуть включені до журналу “Часопис ПАРЛАМЕНТ”, який поширюється серед народних депутатів України.

В обговоренні взяли участь народні депутати України, депутати місцевих рад, експерти з виборчих питань, представники політичних партій та громадських організацій, журналісти.

За детальнішою інформацією звертайтесь за телефоном: 8 044 238 24 69 (контактна особа – Наталя Синьоока) або електронною поштою:info@laboratory.kiev.ua.

 версiя для друку Наверх  наверх
 надiслати лiнк  У попереднiй роздiл

Залишити відповідь